top of page

Illustreerzaken en webshop motivatie / Illustration jobs and webshop motivation

Nederlands Bij de start van mijn webshop vond ik het nogal moeilijk te bepalen wat er nu wel en wat er niet in moest komen. En hoe de verschillende collecties en items gecombineerd zouden kunnen worden. Iedereen die mij kent, weet dat keuzes maken nou niet bepaald 'mijn ding' is. Gelukkig krijg ik heel wat steun. Onder andere van mijn vriendinnetje Carin, die in Franeker ook iets voor zichzelf aan het opstarten is. Ze helpt me echt doordat zij veel beter is door het bos de bomen te onderscheiden. Bovendien gaat ze mijn ontwerpen ook via haar winkel verkopen, naast thee en een hele hoop leuke hebbedingetjes.


Ik heb geleerd om meer naar de collecties te kijken en dat doe ik nu ook. Een bevriende kinderboekenschrijfster, Kristina Mecklenfeld wees me erop dat het toch wel handiger was als ik overal mijn logo bij zou zetten. Tja, dat zijn van die dingen, daar had ik nog niet zo bij stilgestaan.


Ik vind het fijn dat er zoveel mensen met me meedenken. Het maakt de start wat makkelijker. Zo wilde ik meteen na het begin van de Russische invasie in Oekraïne al iets maken, waarmee ik geld zou kunnen inzamelen voor giro 555. Dat is gelukt: de kaarten staan er nog en de hele winst is nog niet bekend, maar we staan nu op een aardig bedrag! Dankzij Bruna Heerhugowaard en Printshop Heerhugowaard, heb ik de kosten een beetje kunnen drukken. Heel fijn, dat heeft me erg geholpen!
Een andere hulp bij dit nieuwe leven heb ik gevonden in de vorm van SCBWI (Society of Children's Books writers and Illustrators) Benelux. Met een aantal mensen (waaronder ook de auteur die ik al eerder noemde - Kristina Mecklenfeld) die ik via deze organisatie heb leren kennen, werken we elke ochtend met Zoom als aandachtig oog. We werken ieder voor onszelf, aan onze eigen dingen. Sommigen schrijven, anderen illustreren. Ik doe beide, maar doordat ik vnl. prentenboeken maak, ligt op dit moment zeker de prioriteit bij de illustraties.

Aan het begin van de meetings vertellen we even hoe het met ons gaat en eventueel wat we gaan doen. Aan het einde van de morgen vertellen we dan wat we gedaan hebben, of onze plannen gelukt zijn en evt. waartegen we zijn aangelopen.

Het belangrijkste vind ik het ritme dat je erdoor krijgt. Je houdt beter de focus, dwaalt minder makkelijk af.


English Starting my webshop, it was pretty hard to on the do's and don'ts. How I could decide on what collections and items I should start with, for instance and what I should leave out for the time being. Everyone who knows me, is aware of my pretty disabled way of making choices. But fortunately I get a lot of support from people around me. Among them, my friend Carin, who is starting herself with a shop in Franeker, Friesland, in the North of the Netherlands. A real physical shop, not a webshop. Carin helps me a lot and knows a lot better than myself how to put collections together, how to make the right decisions on items etc. She really knows how to select items. She is going to sell tea and delicious products next to gadgets like postcards, books, art and fun tea sets. She will do that in a real life shop, not a webshop.


One of the things I learned is to look even better at my own collections. A friend of mine that I know from SCBWI - Society of Children's Books Writers and Illustrators - , she is a children's book author, told me that I should put my logo on all things I post. It's so great that people help me this way! I like it a lot.


When the Russian army invaded in Ukraine, I immediately wanted to make something so that I could collect money for giro 555, the organization that helps Ukraine in the Netherlands. And I did: I still sell these sets of cards in blue and yellow and I already made a good amount of money. Thanks to Bruna Heerhugowaard and Printshop Heerhugowaard, I had less costs for printing and sending them. That is also a wonderful way that helped me a lot.


Another way I keep focused are Zoom meetings I have every weekday's morning with a few people from SCBWI. The writers and illustrators work together, each on our own projects, and that is a HUGE stimulation for keeping focused and staying on track. This way we keep motivated and we do a lot more. I found out there is a big difference between working with and without the Zoom meetings!

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page