top of page

Laatbloeier / Late bloomer

Nederlands Het is geen geheim, mijn leeftijd is niet bepaald jeugdig: afgelopen zondag werd ik 60 jaar. En toch...geen mijlpaal op zich voor mij, ik voel me nog steeds nieuwsgierig en jong zat!


Maar... waarom staat er als titel 'Laatbloeier'? Heb ik dan eerder geen successen gekend, leuke dingen gedaan, me ontwikkeld en ontplooid? Tuurlijk wel, is het antwoord, alleen... ik voel NU dat ik er klaar voor ben. Voor een nieuwe carrière. Of eigenlijk: een vernieuwde carrière, want ik heb veel eerder natuurlijk ook al veel gedaan op het gebied van kinder- en prentenboeken.


Hierboven: Compilatie van eerdere prentenboeken en werk gemaakt tijdens de cursus Illustrating for Children's books door Lilla Rogers en Zoe Tucker.

Een heerlijke periode van meer dan 15 jaar ontwerpen en illustreren van zaken voor de digitale scrapbookwereld heeft daartussenin gezeten. Ik heb er veel leuke vriendinnen en vrienden aan overgehouden en het is iets waar ik nog graag aan terugdenk.


Toch zat het maken van kinderboeken, prentenboeken met name, nog altijd in mijn hoofd. En als iets maar lang genoeg sluimert, is mijn ervaring, wordt het vanzelf een keertje héél erg aanwezig. Dat gevoel kinderboeken te willen maken, de verhalen, de illustraties, de hele samenhang zoals ik het voor me zie... ook al ben ik nu niet meer zó piepjong, ik zie beter dan ooit hoe ik het wil doen, hoe ik het hebben wil, de vormen, de kleuren, de details.


Hierboven: gemaakt tijdens een cursus Illustration of Children's Books - door Lilla Rogers en Zoe Tucker- Make Art That Sells.


Ik heb er inmiddels drie geschreven en geïllustreerd, de afgelopen twee jaar, en die helemaal uitgewerkt. Het begon met een paar cursussen van Lilla Rogers en Zoe Tucker en al sinds die eerste cursus wist ik het: ik wil weer prentenboeken maken! Ik kan helaas nog niks nieuws laten zien, want er is nog niks gepubliceerd. Maar wat niet is, kan altijd nog komen. En ondertussen ga ik gewoon door: met journals en kaarten voor de webshop, maar ook met verhaaltjes voor mijn prentenboeken, met illustraties en met kleine portfoliostukjes, die ik her en der op mijn website, IG en FB zal zetten. Ik bloei niet laat, ik BLOEI ALTIJD!


Above: Selfie portrait of the illustrator with a few of the characters that come from her mind


English It's not a big secret, my age is far from very young: last Sunday I reached the age of 60. And yet... to me it's no milestone at all, I still feel so anxious to learn, so young!


But why does the title say 'Late bloomer'? Didn't I have earlier successes? Didn't I work on very nice jobs before? Didn't I develope myself and explore, take courses etc.? Of course I did! It's only that NOW I feel ready! A new carreer, or better: a renewed carreer, because a long time ago I DID childrens books, I MADE picture books.


Above: Just a girl for the portfolio


A wonderful time of over 15 years of designing for digital scrapbooking was between then and now. It was a fun time, with lots of good friends and inspiring jobs. Still, after all that time, making picture books was always on my mind. The thoughts and ideas about making new books, grew stronger and stronger and though I might not be the youngest, my ideas of now are the strongest I ever had.


I wrote and illustrated three the past few years without publishing them yet. It all started with a few courses on Make Art That Sells, Illustrating Children's books by Lilla Rogers and Zoe Tucker. And as soon as I started the courses I knew it: I want to make new picture books! Unfortunately I cannot show you the books yet, because they're not published yet. But I know that one day... In the meantime I do what I do: I design journals and postcards for the webshop. And next to that I will work on more stories, pitches, pieces for the portfolio. I will sprinkle them on IG, FB, my website. And I realize: I'm not a late bloomer, I'm an ALWAY BLOOMER!


Above: Cover of an adventure book for children by Loes Masseree (in Dutch)

Comments


bottom of page