top of page

Passagiersassistent op Schiphol

Updated: Aug 3, 2022

NL Sinds iets meer dan een maand werk ik, naast mijn werk als illustrator, ook als passagiersassistent op Schiphol. Het is weleens zwaar en druk maar ik zie voornamelijk de mooie kanten van het werk: ik vind het vooral heel leuk, omdat ik elke keer nieuwe mensen ontmoet uit en op weg naar andere landen.


Om een beetje tegengas te geven en de negativiteit uit de media een beetje te relativeren, begin ik vandaag met een blog. Natuurlijk noem ik geen namen, niet van passagiers en niet van collega's, maar ik wil wel graag vertellen over onverwachte, soms ontroerende, soms vrolijke of malle dingen die ik zelf meemaak tijdens mijn werk.

Ik was al een tijdje op zoek naar een half baantje om vooral dat te kunnen blijven doen wat ik heel erg leuk vind: tekenen, schrijven en ontwerpen. En toen viel mijn oog ineens op de baan van passagiersassistent. Wauw, dacht ik, en je hebt er geen jaren studie voor nodig!

Door gebrek aan personeel werd ik al gauw aangenomen en nog dezelfde maand kreeg ik training en voor ik het wist werd ik ingeroosterd als een volleerd PA. Nou, ik zet er nog altijd mijn vraagtekens bij want Schiphol is heeeeeel groot en je moet toch heeeeeel wat weggetjes weten om van A naar B te kunnen komen.

Als Harry Potterfan leef ik de helft van de tijd nog ongeveer op de Wegisweg en heb ik geen flauw idee hoe ik op punt B geraak.

Toch... ik zie langzamerhand de paden ontstaan die mij brengen waar ik wil zijn. En ook al heb ik na het werk schrikbarend zere voeten en benen, al staat het zweet me soms na 5 minuten werk al op de rug, al krijg ik soms ook best een keer een lelijke opmerking naar me toe geslingerd, ik meen het: het is het leukste wat ik in tijden heb meegemaakt.


Volg me op mijn avonturen door Schiphol en je zult zien dat er behalve de trieste aanblik van lange rijen wachtenden en hallen vol vergeten koffers, ook hele leuke en interessante kanten zijn aan het leven op Schiphol.


En geloof me: iedereen doet zijn uiterste best om mensen op een goede en veilige manier naar zijn of haar bestemming te brengen!65 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


Henriette Pieterse
Henriette Pieterse
Jul 26, 2022

Succes met deze uitdaging! Ik hoop dat je er veel voldoening uit kan halen.

Like

Tineke Reinders
Tineke Reinders
Jul 26, 2022

wat leuk dat je dat een blog maakt van je werkzaamheden bij de KLM. je maakt genoeg mee om daar weer inspiratie uit te halen voor een boekje en illustratie. Succes

Like
bottom of page